live

2011-08-31//18:42:00 Personligt
jaja. jag tycker själv det är astråkigt med folk som lägger upp youtube-klipp så ni behöver inte titta om ni inte vill. men just nu skulle jag ge vad som helst för att sommaren skulle ligga framför mig istället för bakom. och att få stå på en festival en sval sommarnatt och skrika mig hes och hoppa upp och ner helt svettig till ett favoritband. så om ni är i samma mood som jag så skulle jag kolla.

dagens (månadens)(årets) dumpoäng

2011-08-31//00:42:53 Personligt
Jag drog ner till polisstationen idag för att fixa nytt pass. Om man ska till Thailand, vilket jag ska i mars nästa år efter Australien (alltså jag är sååååå pepp ni fattar inte!!!) så måste passet vara giltligt 6 månader efter hemåkning, och det skulle inte mitt vara.
Trodde jag i alla fall.
Efter en torr och äcklig pastasallad på ÖG till lunch tänker jag att jag minsann ska passa på att få det gjort, och tar med mig stackars Alva till polisstationen som snällt sitter och väntar 12 långa nummer med mig, tills det äntligen blir min tur. Inte för att det var särskilt långa tråkiga 12 nummer, vi kläckte glatt idéer om min o Saras kommande 20-årsfest, funderade över huvida en utgång på Snerkes ikväll var en bra idé eller inte, bestämde att vi innan hemåkning var tvugna att köpa nässpray med menthol åt Alva och kontrollerade min längd (hela 168 cm över marken mätte jag!). Men hur som helst blir vi ändå glada när det äntligen är min tur, och jag skuttar glatt fram till killen som sitter i luckan under skylten där mitt nummer, D622 blinkar.
"Förnya pass eller ansöka om ID?"
"Förnya pass!" säger jag hurtigt och sträcker fram mitt körkort när han ber om legitimation.
Killen i luckan knappar lite på sin dator. Han tittar på mig med något skeptiskt i blicken.
"Du vill alltså förnya ditt pass?"
"Japp" säger jag övertygat och funderar om han hör dåligt.
"Och du är medveten om att ditt pass inte går ut förän om en ganska lång tid?"
"Ja", säger jag. Eller alltså, det är giltligt till september nästa år." 22 september! tänker jag stensäkert för mig själv men tänker att det är en onödig detalj.
"Det går ut 22 september 2013", rättar han mig. Blodet i mina ådror stelnar och jag får något förvirrat i blicken.
"2013? Men va? Jag trodde... alltså jag var helt säker på att det var nästa år?"
"Ja du, jag är helt säker på att det står 2013 här" säger killen i luckan kaxigt. Jag tittar ner i marken och hatar honom lite.
"Jaha", säger jag besegrat. "Då får jag väl åka hem och kolla en gång till. Det var ju lite pinsamt."
"Gör så du", säger han och tycker också att jag är pinsam.
Och så får jag och Alva åka hem igen. Och nu när jag kollar i mitt pass så står det ju 22 september 2013. Och jag tänker att jag är ju allt himla dum i huvudet och hur kunde jag skriva fel i min ansökan till Australien-Visumet när det helt klart och tydligt står 2013 så vad fick jag 2012 ifrån, tänk om det inte går att ändra i efterhand och jag måste söka nytt och betala igen för att jag är dum i huvudet?
Och jag öppnar pdfen som är mitt visum, det som gör att jag kommer släppas in i Australien när vi kommer där den 3dje november, så läser jag även där att jag helt i sin rätt skrivit:
Passport date of expiry: 22 september 2013
Jag känner mig fortfarande dum i huvudet. Dum i huvudet och förvirrad över att jag inte var så dum i huvudet och förvirrad som jag trodde. Och frågan återstår. Alltså vad fan fick jag 2012 ifrån? Vad fan? Varför, varför fick jag för mig att det var 2012?
Det är ett mysterium. Jag är rädd att jag aldrig kommer få ett svar.

måndag

2011-08-29//21:30:15 Personligt
bild: jag, lite otydlig men det är iaf bakdelen av en spindel.

Ny vecka. Vet inte om jag kommer få jobba något alls så det känns som om det enda jag sysselsätter mig med för tillfället är att cykla fram o tillbaka till stan för en kaffe, samt rida. Tur att hästar finns, hästar är helt klart de bästa djuren, bästa tidsfördrivet samt finaste kompisar som finns. :')
Helgen var mysig, i fredags dansade jag till rysk folkmusik på kalmars nation, och i söndags var det lunch och kaffe med julia samt dressyrtrim på stubben med Iza. Lördagen sov jag bort. Och just det, jag red. Galopp i skogen på Bella. Men jag antar att det inte förvånade någon speciellt mycket.

mobil

2011-08-28//22:27:38 Personligt
Tänkte att vi skulle kika lite på bilder som jag tagit med min mobil sen ett år tillbaka. Dom suger. Det gör min mobil också som ni kanske förstår. Men jag tänkte att det kanske är kul ändå. So here we go:

Jag och Iza ute på nya äventyr.
Natt i staden som man verkligen hatälskar.
Kattvakt åt Astrid!
Fantastisk bild från när vi var i en stört ful kyrka och drack öl.
Den enda o fantastiska bilden jag tog från New York (enda med mobilen såklart). Eller ja okej vi har ju redan konstaterat att alla bilder är fantastiska så jag ska sluta skriva det.
Vår och cykeltur till skolan med bästa Louise i bästa Köln.
När dom hade kaniner utanför vår matbutik! (Den svarta klumpen under halmen är en kanin.) Jag och Louise blev 10 år igen.
Kaffe och tyskaplugg!
Bild 1: Fuck Düsseldorf. Någon som klottrat på en toalett på en klubb i Düsseldorf. Jag gillade.
Bild 2: Liebe deine Stadt- skylten i Köln (för er som inte är så brighta; Älska din stad.)
Bigarråer och Ebba en av de sista dagarna i Köln.
Från vår cykelsemester!
Sötaste kattungarna i Izas stall.
Världens finaste Belli.
Brevbärarhumor. (Står såhär: Vilken jävla svin tjuv har stulit min planta och mitt kakel Ni kunde frågat först!!! Lämna tillbaka det jävla tjuvar /Miriam) Satt i ett höghus i Gottsunda.
En till lapp som roade mig under min runda.
Fin serie på sara.
Billie the Vision and the Dancers @ Smålands
Gulleisse
Jag o Alva på Skaris studenten
Och slutligen, kvällssol över en stad som jag saknar ganska mycket.

Time goes by so slowly

2011-08-24//23:34:33 Personligt
bilder: googlade
Har haft tre dagar av planerande inför vad som komma skall. Konstigt nog försvann den ofantliga peppen med Ebba o Emilia när dom åkte, och nu känner jag mig snarare deppig. Vet inte ens varför. Eller jo det kanske jag visst vet men det är en sådan ofantlig mix av hur många saker som helst så jag tror inte ens att det går att reda ut.
Två månader till. Sen får jag äntligen lägga den här staden, mörkret och hösten bakom mig. Igen. Tiden fram till den andra november kan omöjligt gå för snabbt.

almedalen

2011-08-21//12:40:00 Fotografier
bild: jag

ros

2011-08-20//20:09:47 Fotografier
bild:jag
imorgon ska jag upp 05.15 -.- jag är lite bitter.

Gotland

2011-08-20//00:38:14 Personligt
Hej alla ni, jag har ju som sagt varit på gotland därav dålig uppdatering. Hade en himla skön och välförtjänt semester om jag får säga det själv, första ledigheten på sju veckor var det. Och med fina vänner och fina syster på vackra Gotland kan det väl helt enkelt inte slå fel. Officiellt var det en cykelsemester, men som vissa skeptiska människor förutspått blev det väl inte så mycket av det mer än en natt i tält och kanske 5 mil totalt. Annars hann vi med strosning i underbara Visby, lata dagar i Burgsvik och alldeles för mycket mat. Måste börja tänka på beach -11/-12 i Aussie...
Här har ni i alla fall smakprov på lite bilder.
Nu ska jag sova, ska upp om sex timmar (fest!). Något som var fest på riktigt var dock när Louisen och Emilia var här, tack för den helgen den var massa bra.

Saker som gjort mig glad idag

2011-08-11//20:33:06 Personligt
1. Har lagt upp en jacka på tradera, och hade "köp nu"-pris på 400 men skulle blivit glad om den såldes för 200. Nu är den uppe i 460 kronor.
2. Jag kommer ha en kickass-helg eftersom Louise o Emilia kommer imorgon
3. Imorgon jobbar jag min sista kväll på ganska många veckor
4. Jag fick skatteåtebäring igår
5. Iza
6. Nästa vecka kommer också kicka ass eftersom vi ska till Gotland
7. Alla bloggar i det här inlägget men speciellt denna, denna och denna.

Status

2011-08-09//16:37:00 Personligt
Jobbar. Kastar paket i olika vagnar beroende på vilket postnummer de har. Försöker föreställa mig att jag egentligen kastar paketen i huvudet på några personer som är idioter. Fyra personer för att vara exakt. Eller kanske tre. Eller okej alla fyra, men bara de mjuka paketen på den fjärde som bara är en idiot lite. Bokklubbspaketen på de andra tre. Och buntarna med Uppsalatidningen.

två blå

2011-08-07//23:20:00 Personligt
Idag har jag varit på tävling med Iza ute mot Öregrund. Det har ju varit fint väder hela veckan, men bara för det så regnade det när jag vaknade imorse. Som den sanna optimist jag är (ja jag vet att ni är skeptiska nu men ni har bara missförstått mig) tänker jag att "äsch, det ser ju inte ut som något sånt där som bara vräker ner en hel dag utan uppehåll", och klär mig kort och gott helt enkelt inte efter väder. Men nu vet alla som i alla fall bor i min del av Sverige att där, där hade jag rejält fel. Summa sumarium: Det vräkte ner hela dagen utan uppehåll. Värt att nämna är också att på tävlingsplatsen finns det inte ens en tillstymmelse till tak att rida under.
Ni kanske förstår vart jag vill komma.
När jag kände hur vattnet sipprade in i ridstövlarna och när jag kunde krama ur en liter vatten från min arma kavaj, så tänkte jag lite, att fy fan man måste vara lite dum i huvudet alltså.
MEN (stor men!)
Bästa Issepissepi skötte sig (nästan) exemplariskt, och hem fick jag två blåa rosetter.
Och jag skulle lätt göra om samma sak nästa helg om jag kunde. Åh vad mysigt det var att få koppla bort allt annat i hela världen och riktigt nörda ner sig i häst en hel dag, trots regnet. Jag behövde det väldigt mycket idag, resten av helgen har varit... konstig.

För er som inte kan något om hästar: Blå rosett får man när man kommer 2a.
För er som kan något om hästar: 65% i LB:1 samt 68% i LA:1.
För någon som förväntar sig att få se en annan bild än min fina webbcambild från tävlingen: Kommer inte komma,  min systemkamera kan icke simma!


uppdatering

2011-08-03//22:54:02 Personligt

Uppis Domkyrka o Saluhallen
Lillördag idag men det är snarare tisdagen som räknas i studentens sommar-Uppsala. Igår förstörde dock Tele2 en eventuell utgång för mig och alla sms om att infinna sig på Snerkes kom helt enkelt fram för sent för att det skulle vara idé att åka ner. Helgen ser dock ut att ha potential så jag tröstar mig med det, på fredag blir det korridorsfest (Magne kom igen nuuu), på lördag eventuellt en öl eller två med forna Nv07a och på söndag blire som sagt tävling (även fast Iza lagom till denna vecka kommit på att hon hatar mig, jävla pmstant, jag hatar ston). Efter det, min sista jobbvecka och sen ska jag och mina kära vapendragare Alva och Clara, samt Sara som vi givit ett Wildcard, ner till Gotland på någon slags cykelsemester. Kan inte bli annat än episkt, jag är pepp.

youtubefavoriter

2011-08-02//00:16:00 Random
Kiwi. Inte fantastiskt animerad men jag skrattade så jag grät åt den här för att Kiwin är så ful. Å dessutom är storyn så söt o lite hemsk.

Centralskolan såklart <3 Jesper Rönndahl och Simon Svensson jag älskar er (fast Simon du är inte så rolig här men det kompenseras av Tankesmedjan. Synd dock att du är moderat.)

Kortfilmer från pixar. Finns massa som är roliga o underbart söta, just den här är lite småcreey men bra ändå.


misstänker att många sett den här redan men alltså ja, jag dör så sött. igen.

Tipsade om det här förut men det är ju så fint så se det igen för fan. Dör lite.

Bästa reklamen någonsin om ni inte sett den.

Alltså jag dör. Fan jag älskar det här klippet, synd att det inte är på svenska.


Slutligen, en klassiker. Kan inte sluta skratta åt den här. För att den är så otroligt tråkig. Men ändå så bra.


Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.