Saker jag ogillar med tyskland

2011-03-24//18:58:31 Tankar
- Tysklands kuddar är i standardsize 1x1m.Hatar dom.
- Tyskland är väldigt stängt med upphovsrätter på musik så massa youtubeklipp går inte att se på här. Sämst.
- Tyskar hatar cyklister.
- Tyskar älskar att använda sig av långa meningar i skrift. Inget konstigt om en mening ensam tar upp en halv sida i en bok, innehåller 20 kommatecken och lika många bisatser. Ju fler desto bättre liksom. Det får mig att dö lite inombords.
- Rödljussystemet vid övergångsställen är cp. Man får vänta tio minuter på grönt och sen är det grönt i fem minuter. Drygt.
- Rödljussystemet vid övergångsställen är cp2. På många lysen finns det två röda gubbar. Då behöver man inte trycka på någon knapp för att få grönt. Om den högsta av lamporna inte visar någon gubbe måste man trycka. Står det "bitte warten" så ar någon redan tryckt. Ibland fungerar det inte så heller. (Som ni hör är det mkt komplicerat och som ni kanske förstår mycket irriterande.)
-  Jag hatar Euro. Alla bronsmynt är helt värdelösa bokstavligt och man har alltid ett kilo i plånboken som man inte kan bli av med. Seriöst, varför har man mynt på en cent och två cent som motsvarar 10/20 öre? Blä.
- Man kan inte betala med VISA på de flesta ställen. Endast tyskarnas egna EC som går.
Lite spontana grejer jag kom på. Men oroa er inte, jag trivs fortfarande här.

Postat av: Martina

Skulle det var snällt att skänka bort alla sina hundratusen 1 och 2 cent till en hemlös, eller tror du att han/hon skulle ta illa upp? Det är ju trots allt pengar ändå.. eh.

2011-03-25 @ 14:46:43 URL: http://gatomalo.blogg.se/
Postat av: Emma / theopposites.blogg.se

Jag har också tänkt tanken. men aldrig vågat.

2011-03-25 @ 15:07:00 URL: http://theopposites.blogg.se/
Postat av: Astrid

knasig tyskland. man ska alltså vara glad för de kuddarna man har? (kan du inte köpa en normalstor på ikea åtminstone!?)

2011-03-29 @ 14:20:49
Postat av: Martina

Du, jag kom på en till sak. Varför finns det inte korgar på Aldi och Netto? Jag menar om man bara vill handla lite måste man antingen ta en vagn (vilket känns sjukt onödigt och så kanske man inte ens har småmynt på sig och då går det ju inte alls!) eller så måste man balansera alla varor på armarna, eller ta en kartong och känna sig som en hemlös. Hur svårt kan det vara att införa kundkorgar?!

2011-05-15 @ 15:53:19 URL: http://gatomalo.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.