hejdå hösten

2011-10-31//21:47:57 Fotografier
Kommer inte sakna dig!

middag

2011-10-31//11:17:00 Personligt
här kommer förresten lite bilder från Saras och min 20-årsmiddag.
Sådär. Önskar att jag tagit fler men man glömmer ju så lätt när man har roligt. Nu får ni kommentera lite också, det är ju bara Louise som kommenterar nu för tiden. Och nu är det ju bilder på er! Det tycker ni väl är kul (Sara Clara Kristin Alva Julia känn er träffade).

jag packar!! (typ)

2011-10-30//22:47:23 Personligt
solglasögonen ska med!
ja jag är en tönt hehe.

Nope, inte nån

2011-10-30//22:43:25 Personligt
"Sista utgång på ett tag"-stök på Norrlands gasquesläpp igår. Favoritlåten som visserligen suger, men som blivit någon slags theme-song för vår tjugoårstid i Uppis. Gamla goa Uppis. Några värre saker än så blev det väl inte (eller okej lite konstiga saker gjorde vi) men jag cyklade inte in i någon rullstol och jag och alva fick inte den urdåliga idéen att med hjälp av min postkniv "göra sår i handen och knyta våra blodsband" som dom så fint sjunger i älsklingslåten. därför får det sammanfattas som en relativt normal kväll.

5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-10-28//11:40:33 Personligt
vi kommer typ inte komma iväg till aussie för alla bara verkar ska gå och dö.
Citerat:
"‎10 dagar kvar jag dör!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Emma
"JAG MEED!!!" Ebba
"TAGGA JAG DÖR!!!!!!!!" Emilia
"Det pirrar som en orkan i magen jag kan inte sluta le DÖR" Emilia
Jaja. Vila i frid oss.


10!!!

2011-10-23//23:16:22 Personligt
-10 dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Lön (snart)!!!!!!!
-Bra fredag!!!
-Bra lördag!!!
-Bra söndag!!!
-(typ) Frisk!!!!!!!!

skriver packlista. ofantligt pepp tjej har ni här. om du är grinig bör du de närmsta dagarna undvika min blogg.

11

2011-10-22//15:05:40 Personligt
Städar mitt rum och funderar över hurvida hjärta eller hjärna ska få bestämma kvällens aktiviteter, det vill säga: Ut och svänga sina lurviga på V-dala vs. Ligga hemma och kurera mig från förkylningen.

Fast äsch då. Det är min näst sista helg i Uppis, så jag kan helt enkelt inte vara för sjuk. Det skulle krävas en influensa eller något i såna fall.
Fan att systemet stängde för 5 minuter sen.
Förresten: Milou är här!!♥

12

2011-10-21//11:14:00 Personligt
brevbärarturerna i iskallt höstregn blir lite, men tyvärr inte så mycket, bättre när man blir bjuden på chokladkakor av en snäll tant som tycker synd om en. nu har jag dessutom gått och blivit sjuk, jag som aldrig blir sjuk, och jag tror jag har mitt jobb att skylla för detta.

Det var en gång...

2011-10-18//11:17:00 Personligt
Det var en gång två flickor som kände att hösten i Sverige inte är så mycket att hänga i julgranen, och flydde därför till Berlin några dagar.
Fast Louise är lite flygrädd så landade vi tryggt i ett höstigt men varmt Tyskland. Det första vi gjorde var att gå på loppmarknad! (Eller okej, det andra vi gjorde var att gå på loppmarknad. Det första var att ta helt fel S-bahn, men det är en annan historia).
Fast trots att det fanns väldigt mycket fina saker där, till exempel denna grisängel, så blev det inget köp.
sen strosade vi runt lite. Fin och pimpad "här går man"-skylt.Don't eat this cow!!!! O så himla snygga Louise.
Fina butiker längst med Kastanienallee. Dessa surikater är dock rätt läskiga.
Sen tog vi oss till Brandenburger Tor. Där var det nämligen Coke Sound Up-festival, så man fick gratis coca cola. Och så spelade Mando Diao!
Det var dock ett par hundra tusen personer mellan oss och scenen, så det var väl kanske inte den bästa konserten vi varit på. Vi åkte Pariserhjul istället!
Sen blev det nästa dag!
Frukost på uteservering. Valnötsmacka med päron och så milchkaffee såklart, inte helt fel.
Besök på East Side Gallery.
Roligt tyckte jag, riktigt bra målningar blandat med starka budskap. Denna under betyder "Den som vill att världen ska förbli som den är, vill inte att den ska förbli alls."
Sen kekade vi glass och hälsade på min favoritbro all time också! Oberbaumbrücke!<3hehe...
Judemonumentet.
Kände oss lite respektlösa som började flamsa runt där. Men det är hemskt svårt att låta bli.
Mer Berlin...
ordboken dök även upp ibland:)Sista dagen åt vi världens godaste frukost. Massa ostar, sjukt gott bröd, marmelad, kaffe... jag dör.
Mer kaffe!/Den röda pälsen räcker inte själv, man måste också vara lite räv!
Och så var det med den resan! Hejdå Berlin, vi kommer komma tillbaka!

den vanliga söndagsrapporteringen

2011-10-17//00:25:06 Personligt
hälsade på och agerade frisör åt min gamla ponny i lördags. han är världens finaste (fortfarande). jag saknar honom så himla mycket, trodde att det skulle kännas bättre nu när det ändå gått två hela år men det är fortfarande jobbigt. han bor dock hos världens sötaste familj så det underlättar men ändå. har någon töntig dröm om att köpa tillbaka honom när han börjar bli gammal så han kunde få komma och bo hos mig igen, men det är väl inte helt realistiskt kanske.
annars har helgen bjudit på lite kvalitetstid och kaffe med mormor och milou. vilket radarpar dom blivit. och sen såklart dans! såhär fina var vi igår:
nästa vecka kommer jag inte ha något liv, för jag ska jobba. sista slantarna till aussie!
förlåt för att jag bara pratar om samma saker förresten. vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggen, har väl egentligen bara hållt den i liv iom australien, men nu har vi skapat en gemensam resblogg för det är ju roligare (adressen kommer sen.) så vet helt enkelt inte hur det blir med denna kära, men jaja, den som lever får se.
godnatt på er alla

Du är galen mitt barn, du måste till Berlin.

2011-10-12//01:33:29 Random
Bild: ikke jeg. Men köpte ett vykort med detta citat i Berlin. Jag gillar.

det som snurrar i min skalle

2011-10-11//01:47:36 Tankar
- jag är så jävla trött på LITA-skorna. hur överskattade och uttjatade?
- jag hittar inte batteriladdaren till min kamera :/
- jag ska jobba imorgon. relativt opepp.
- thaimat är gott! folket i min ridklubb är himla trevliga. jag saknar hästarna :(
- jag har framtidsångest
- helgens läxa: inte köra öllek med vin och INTE CYKLA IN I FOLK MED RULLSTOL
- jag åker till australien om tre veckor och två dagar
- jag tror att jag kanske är allergisk mot katter
- mitt rum är ett kaos. speglar min personlighet?
- ormmönstrat på kläder är så himla fult men ändå så snyggt. fattar inte
- man kanske skulle ta och sova?
- gå o se jane eyre på bio! den rekomenderar jag, i alla fall om ni gillar typ pride and prejudice.
- jag betalade inte för min kaffe idag på restaurangen. hm
- jag är otroligt shoppingsugen jag dör. synd att det är så onödigt att shoppa
- jag har råkat beställa hem ett nytt objektiv! kul. köpte från tradera och kunde inte låta bli men det var bra pris. Minolta 70-200/4. kanske ska sälja mitt andra teleobjektiv som är crappyy
- jag känner mig lite besviken på herr juholt.
- önskar verkligen, verkligen på att jag skulle ha lite mer författartalang och lite mer talang för att måla. eller typ vara asbra på att sy? det hade varit trevligt.
- var är min kavaj? den behöver åka i tvätten :/
- jag har fastnat totalt på denna, denna och denna låt.
- jag har framtidsångest :/
- man kanske skulle ta och sova?


Livet leker

2011-10-08//13:07:05 Personligt
Den senaste tiden har varit himla fin alltså. Först vill jag påstå att Saras och min födelsedagsmiddag var himla lyckad, jag är verkligen så glad över hur fina och roliga vänner jag har, och speciellt glad över ni som fick resa lite för att komma hit men inte bangade ändå. Och Mikaela, Alva, Clara och Julia som höll sjukt roliga och gulliga tal. Alltså ni är bäst allihopa.

Efter blev det som sagt Berlin. Jag och Louise strosade runt i fina butiker, var kulturella och kollade på sevärdheter, hann med en gratisfestival där Mando spelade och vi fick gratis Coca Cola! Och sen fått sjukt ont i fötterna, fantiserat och planerat om en flytt dit, druckit sekt, kaffe, ätit goda ostar och skrattat väldigt väldigt mycket.

Själva födelsedags-dagen var kanske inte jättespeciell, men åt en god middag, tårta och fick presenter, det blev en MacBook (eller ja, ett löfte om en MacBook), en vegetarisk kokbok (av pappa! något otippat haha), ett par jättesnygga skor av Sara o Erika och så ett snyggt datorfodral.

Igår åt vi (dvs. familjen och mormor) middag på Il Forno och då fick jag lite pengar också, vilket jag inte alls tyckte jag behövde få så nu måste jag uttrycka lite kärlek mot min gulliga familj också, ni är bäst. Sen toppades det med en utgång med Mikaela, Alva, Louise, Freja och Kicki på ÖG där vi dansade och sjöng väldigt fult och jag fick grattiskramar av folk jag inte alls har någon aning om vilka det är. Fram emot stängningen blev vi dock lite väl känslosamma och kärleksfulla... Men så kan det vara ibland. Och för första gången känns det jobbigt att jag lämnar Uppsala om mindre än fyra veckor. Men jag antar att det är ett bra tecken egentligen. Och så hjälper det väl lite att jag lyssnar på Glasvegas och Jonathan Johansson, kommer liksom in i rätt deppstämning.

Holocaus Memorial, Berlin

2011-10-08//12:37:12 Fotografier
Bild: jag

bra

2011-10-06//15:11:01 Personligt
har haft himla fina dagar i börlin med bästa louisen o toppar det nu med att fylla 20. Äntligen! :D grattis till mig o såklart, kära tvillingsyster!

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.