imorgon

2011-09-29//22:31:56 Personligt
blir det kalas! då ska vi fira att jag och sara fyller 20, och det gör man ju bara en gång här i livet så vi kommer slå på stort :D egentligen fyller vi 6e oktober men vi tar ut det lite i förskott helt enkelt. 24 fina pers kommer befinna sig här i huset och fira med oss så det blir nog inte så mycket tid för bloggen. Och sen på söndag drar jag och louise till berlin! en fin period av livet helt enkelt. Puss, önska oss lycka till med allt!

hälsning

2011-09-26//18:14:29 Personligt

redigeringsfest

2011-09-25//19:09:00 Fotografier









Bilder: jag. Ingen är orginal utan alla är lite (ganska mycket) redigerade. Men den till vänster är minst redigerad. ibland är det svårt att välja vilken version som är bäst, men i regel tycker jag bilderna som drar mot blått är finare. och så är dom fina brevid varandra :)

lägenhet

2011-09-23//21:36:03 Tankar
Hittade ett till objekt till min önskelista, denna lägenhet... Mitt på kungsgatan i Uppsala, högst upp i "tornet" på hörnet. Hur fin? Lite mer än tre miljoner kostar den, men som sagt, man skulle ju få drömma lite right?
Någon som vill köpa åt mig? Eller köpa o hyra ut åt mig? Eller något sånt?

Wishlist

2011-09-22//20:28:14 Personligt
Hej bloggen. Om exakt två veckor fyller jag tjugo år, galet. Äntligen liksom. Jag vet redan vad jag kommer få i present dock, i kombinerad julklapp och tjugoårspresent så har jag och mina kära föräldrar bestämt att jag ska få en MacBook, men den kommer jag inte köpa förens efter jag kommit hem från min resa. Det är nämligen det jag önskar mig mest i present. Men jag tänkte nu att jag ska ändå göra en liten önskelista på andra saker jag skulle vilja ha om mina föräldrar hade obegränsat med pengar och man får spåra lite liksom.


Sony a77
Skulle verkligen, verkligen vilja ersätta min gamla följeslagare med denna!



Mulberry Tillie
Ja jag vet, jag skulle aldrig heller betala fullpris för en sån här väska. Men det är fortfarande den snyggaste väskan jag vet och den är liksom perfekt och skulle kunna användas i massa år.



Kingsland Ridkavaj
Nog för att min Pikeur är assnygg men den här är snyggare. Bella hade ju varit så fin med lite rött på också...



iPhone eller mobil av liknande
Well min fjärrkontroll till mobil duger till Aussie men sen kommer den ryka ut illa kvickt.


Tamron 90/2.8 Macroobjektiv eller ett 70-200/2.8
Vill veeerkligen ha lite mer ordentliga objektiv.



Presentkort på Ikea
För jag ska flytta hemifrån. snart!



Silvrigt Swarovskipannband
Eller det röda... Bella hade varit fin med lite bling :)



Och till sist, så önskar jag,
Att min, Ebba o Emilias resa kommer bli precis så bra som jag tror att den kommer bli :D:D


Bara

2011-09-22//18:44:04 Personligt
Har inte bloggat för det händer inget kul, har jobbat lite bara. Men det får vara så, jag står ut. För nästa vecka ska jag och Sara ha 20-årsfest, och sen drar jag o Louise till Berlin. Sen fyller jag år på riktigt och sen, sen är det inte långt kvar innan jag får åka härifrån ordentligt liksom. 6 veckor. 6 veckor bara. Och nog för att jag kommer sakna er som är kvar här hemma men det känns verkligen inte alls dåligt att räkna ner och veta att det kommer gå mycket snabbare än jag tror.

Förra sommaren när jag, Vita Skuggan, Ariel och Asfight var nere i Berlin på tågluffen. Tågluffen var fest. Med mina festliga kompanjoner kunde det väl inte blivit så mycket annat.

Helgen

2011-09-18//18:25:08 Personligt
Har haft en rätt festlig helg i sann Uppsala-studentanda. I fredags var vi på eftersläppet på Norrlands o V-dalas reccegask, där jag socialiserade mig och sjöng disneylåtar med fysikstudenter och igår var det korridorsfest istället och även det var trevligt. Avslutades med en liten fika med braiga Mikaela o Louise. Är inte alls taggad på ny vecka.
Random lite konstig bild: jag. Note to self: bli bättre på att fota till vardags

Update: ROFFE O NINJA VANN EM-GULD! :D



EM

2011-09-14//15:54:55 Personligt
Okej idag kommer nörden fram i mig, håll till godo! Men vill bara säga att EM i hästhoppning började idag, och det svenska laget inledde grymt bra med fyra nollor! Så håller tummarna att det fortsätter gå bra så dom kvalar till OS och kanske plockar någon medalj :)
Hade sett fram emot att kolla eftersom jag inte har något bättre för mig, men (såklart) visar dom ingenting på TV utom på Eurosport, som vi inte har. Sämst.
Bild: jag, Rolf-Göran Bengtsson o Casall la Silla, Falsterbo 2008.

Något intressantare än så har jag nog inte att säga. Vi höres kära läsare.

4 saker

2011-09-11//20:12:25 Personligt
1. Två år sedan♥
2. Tio år sedan
3. Tjugo år gammal!! :D:D:D
4. Tvåhundrafem bilder. I världens finaste bok som jag köpte i present åt mig själv efter en urhemsk förmiddag. Men jag har ju velat ha den i ett år också. Åh jag är så glad. (Iofs blev jag på väsentligt bättre humör efter ett fantastiskt mysigt kafferep med fina födelsedagsbarnet och sällskapet runt om. Men jaja.)

Jag har bästa jobbet

2011-09-08//23:30:47 Personligt
Jag klagar ju bara i denna blogg så jag fortsätter med det. Idag öste regnet hela dagen och dagen till ära så ville dom att jag skulle jobba. Såklart säger jag, men ångrar mig ganska mycket när det börjar regna igenom regnjackan och skorna plaskar. Men jaja, vad gör man inte för lite pengar. Men jag håller tummarna för bättre prognos imorgon.

bild: jag
Här kommer min mästerliga recension av gårdagens film: Den var bra, passade min och Alvas sinnesstämning perfekt. Lite seg i slutet tyckte jag men ändå väldigt fin. En svag 4 av fem möjliga kanske.

räddare

2011-09-07//16:02:19 Personligt
Tur att bästa Lousie också kommer till undsättning när livet står lite stilla. Den tänkta Göteborgs-trippen byttes plötsligt ut mot en comeback till favoritlandet, om än fel stad. Så den 2-5 oktober är Berlin bokat! Vi flyger med Norweigan och det är typ billigare än vad tåget till Göteborg hade kostat. Sjuk värld. Men jag klagar inte, jag är så himla pepp!
Upd 1839: Denna kväll får räddas av min mesta partner in crime Vita Skuggan (vi hade förresten 10-årsjubileum för någon vecka sen, grattis till oss!) Vi ska på bio o se Submarine. Köpte biljetter för en halvtimme sedan, och läget just nu ser ut som så att vi blir ensamma i salongen. Hehhehehe.
Återkommer med en mästerlig recension.

tråk

2011-09-06//12:12:00 Personligt
jag har så jävla tråkigt. alla dom här dagarna är så jävla värdelösa, vill bara få tiden att gå. kan ingen underhålla och stimulera mig och se till att något nytt händer tack på förhand?
update: tur att bästa syster sara (supersilvriga cpsara!) alltid ställer upp när det krisar.

uppdaterat

2011-09-04//00:35:59 Personligt
I helgen har jag suttit o redigerat bilder för att få upp alla mina favoriter från förr på min flickr. Kan väl säga att jag inte kommit längre än till oktober 2008. Men för er som är intresserade finns iaf ett gäng nya bilder, och mer kommer komma! Så kika in tycker jag :)

Det är kul att kolla på gamla bilder, väcker så himla mycket minnen. Är dock överlägset mest bilder på hundarna och hästarna. Haha kommer ihåg att Uzack alltid tyckte jag var så dryg när jag tvingade honom posera framför kameran. Det värker lite i hjärtat att se alla miljoner bilder på gänget, när den enda som är kvar är Milou. Känns så himla längesen, vilket det iofs var, om en vecka är det 2 år sedan finaste Galliano såldes :/

bilder:jag, 1: uzack/milou, 2: galliano/lord, 3: milou 4: grey
Det jag ville säga egentligen med det här är att det är kul att kolla om bilderna blivit bättre sen jag började fotografera, fast det är iofs lite tveksamt. 2009 köpte jag dock mitt första ordentliga objektiv med bra linser, och där ser man väl en skillnad i kvalitén. I överlag är mina bilder grymt brusiga, men det är min kameras fel. När jag kommer hem från Aussie ska jag dock köpa en ny eftersom den jag suktat efter i 2 år snart äntligen kommer i oktober! :D:D:D En Sony a77 ska det bli och jag vill ha den nuuu egentligen men det får vänta.

Det här blev ett väldigt svamligt inlägg, jag ber om ursäkt för det. Nästa gång ska jag skärpa till mig.

dagens intelligensnivå

2011-09-02//20:58:07 Personligt
formen håller i sig veckan ut verkar det som!

logiken

2011-09-01//23:05:12 Personligt
Alltså jag är så sjukt trött och vill bara gå och lägga mig. Men saken är den att går jag och lägger mig så kommer väckarklockan ringa i nästa sekund och så måste jag gå till jobbbet. Och jag viiill verkligen inte jobba just nu.

Så jag går helt enkelt inte och lägger mig. Och det är dumt.

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.