valborg

2011-04-29//23:06:16 Personligt
de senaste dagarna har jag haft åkahemångest som jag vet inte vad men just den här helgen skulle jag inte banga på att vara i ett vårfint uppsala och fira valborg med fina vänner.

Times Square från Empire State Building

2011-04-29//15:25:04 Fotografier

stockholm 02 maj med vackert väder

2011-04-28//18:15:48 Fotografier
tagna av mig med sonia (eller sony A) i bonn (helt oviktigt) och fick sig sen en omgång i ps när jag försökte bränna tid på flygplatsen. visade sig vara ganska fina faktiskt.

googlat 28/4

2011-04-28//17:26:12 Dagens google
Här kommer dagens kunskapsregn:
Skillnaden mellan en Kaffe Latte och en Latte Macchiato är att man i latten har först kaffe, sen mjölk. I macchiato är det tvärt om! Dessutom är det liite mer espresso (inte expresso sara) i en latte (jag hade fel alltså, händer även den bästa).
Lovar att ni också funderat över detta så hoppas ni känner att livet är lite bättre nu när ni fått svar.

NY

2011-04-27//20:04:22 Personligt
Nu sitter jag i sängen på kolping och ordningen är återställd. fick ett hemskt fint välkomnande här i köln i form av ösregn och fastna med tågen, och då alltså inte bara ett tåg utan både pendeltåget till Kölns HBF och tunnelbanan till mig blev stående och klämde in en 10minuterspaus när jag bara ville hem. detta har liksom aldrig hänt mig förut så det var helt klart bra jobbat med 2/2.
annars så har NY bestått av kvalitetstid med kära familjen hagström, boende på hemskt fint hotell, alldeles för mycket shopping, en tur på broadway, varit uppe i Empire medan det blixtrade och så en trevlig dag o utgång med fina annamaria och falskleg, som att vara 17 igen. nu är jag stört trött och avrundar kvällen med tortillini och redigering av bilder, ni får se imorgon säkert.

planen

2011-04-19//21:02:23 Personligt
Så om några timmar åker jag alltså ifrån underbara somriga Köln och tar flyget till ett lite kallare, men ändå så fantastiska New York. Klockan 4.00 ska jag gå härifrån jag bor, så kommer troligtvis inte gå och lägga mig. Mycket eftersom jag är sjukt närvös att jag inte skulle kunna komma upp ur sängen i tid och missa flyget, och mycket eftersom jag är lite nervös i det stora hela att ta mig till flygplatsen. Det går nämligen inte fantastiskt mycket spårvagnar på tisdagnätter/onsdagsmornar... Istället kommer jag troligen förfesta lite med vännerna som kommer gå ut ikväll (traditionell indiekväll!) och sen typ hem och ta en dusch. Hoppas verkligen att allt funkar och att familjen kommer fram i utsatt tid, inte så jättepepp på att få sitta på JFK-flygplatsen själv. Själva flygningen är jag som tur vad mindre nervös över, det är nice att inte vara flygrädd. Men jaja, allt kommer förhoppningsvis gå bra och vi hörs helt enkelt sen bloggen :)

Finn ett fel

2011-04-18//13:01:00 Tankar
Uppsala Universitet:
Lunds Universitet:
Bonns Universitet:
Kölns Universitet...
(nej ingen bild är tagen av mig.)


liv o så

2011-04-17//23:39:18 Personligt
det enda som stod på agendan denna söndag var: att skapa en flickr. det har jag inte lyckats med. för jobbigt att skaffa yahookonto typ.
de andra svenskarna har varit i frankfurt över dagen för att kolla på skyskrapor, kallas tydligen för tysklands new york. onödigt tycker jag, jag får ju se the real deal om några dagar.  det jag istället gjort idag är att kolla på fem skinsavsnitt, skypa med mamma och en promenad med louise. händelserik dag, som söndagar brukar vara. gårdagen var desuto bättre, jag o louise gick ut med några finländare som bor här o slirade runt i ehrenfeldt i vanlig ordning. upptäckte två nya ställen där som vi tyckte mycket om o det var ju trevligt, Artheather och Underground hette dom. kom hem efter att emilias väckarklocka ringt, så kan det gå.
nu ska jag städa dock o sen ta igen förgående natts sömn. hörs imorgon.

samstag

2011-04-16//20:43:51 Personligt
tråkig bild på fin text (hee) av oinspirerad tjej (som vanligt) som om fyra dagar befinner sig på ett plan mot new york (heeeh) med en ny fin vit väska (yeey). nu saknar jag allt lill-mamma och lill-pappa. och ja kära systrar er också men det var ju inte allt för länge sedan. och som grädde på moset kommer jag få hänga med lilla annamaria! det var då inte igår.
Fin bild på oss på valborg. och vilken fantastiskt smakfull redigering av mig dessutom, men orka. nu ska jag äta spenat, pasta o fetaost!

mediapark

2011-04-15//20:37:56 Fotografier
hade lite dötid och tog en promenad till kölns enda skyskrapa idag, mediapark. väldigt fint är det där.
i övrigt är jag lite trött på att det är typ halvvarmt här och halvmolnigt. nu får det för tusan bli ordentlig sommar, jag vill gå barbent tack.

kaffe och gudstjänst

2011-04-14//14:45:13 Personligt
Sitter och fikar och försöker svara på frågor om tyska litteraturen efter murens fall. Det går inte bra. Som vanligt sitter vi på woyton, fantasin flödar inte direkt här bland oss. vi har ungefär lika stort behov av att hitta nya ställen som mamma hagström. men det är trevligt med ett stammisställe i guess.
Såhär glada är dom på Woyton:
ni kan nog förstå att det är svårt att hålla sig därifrån.

igår var jag på en katolsk gudstjänst. jag har inte varit på gudstjänst på fem år och tror att jag aldrig i mitt liv gått på en gudstjänst frivilligt. men den här gången utlovades gratis mat efter så då hade vi svårt att låta bli. i alla fall pallrade vi oss iväg till denna vackra kyrka:
Det var den fulaste kyrkan jag sett i hela mitt liv. Ett skämt mot gud.
I alla fall så fick vi sjunga psalmer på tyska, det var kul, och sen så serverades det gratis mat, dricka och efterrätt. Vi fick paprikor fyllda med rattatouille och gratis öl, kunde liksom inte låta bli för det är inte varje dag man får dricka alkohol i en kyrka. Doch har det nu hänt mig två gånger här i köln, förra gången var under karnevalen, och jag rekomenderar det starkt. Känns lite lagom syndigt sådär.

Nej men nu ska jag återgå till något slags plugg.


tre vise männen

2011-04-14//01:37:33 Personligt
Kul grej jag fick veta idag är att tre vise männen tydligen ligger begravd i domen. Vår stackars lärare i landeskunde peter klein trodde inte sina öron när typ ingen visste det. kyrkan är nämligen byggd också för dessa ben så det var ju duktigt av oss att missa. men nu vet vi!
nu ska jag sova. puss o natti

xxx 2

2011-04-14//01:08:16 Personligt

Resan började fint med att bussen var 45 min sen. Men det var en Mercedesbuss så det kompenserades. 


Väl på bussen var vi nästan själva och det var fest.


Framme i Amsterdam klockan nio!

Mötte upp Louise som redan varit där en dag och umgåtts med mamma och syster.

På kvällen prommenerade vi bara omkring eftersom vi var rätt trötta. Hamnade i Red Light.


Med tillhörigheter att titta på

Magda var inte så förtjust över hororna men glad ändå.


Nästa dag börjades med frukost för 12,50€. Drack fyra koppar kaffe och fyra glas juice, samt ex antal croissanter och andra mackor. Summa sumarium var det värt. Emilia var iofs lite skeptisk för hon är inte så mkt för bröd och sånt, så hon gick iväg och köpte english breakfast. Det är dock en annan historia.Sen bestämde vi oss för att åka turistbåt.

Från båten fick vi kika på alla underbara hus och njuta av solen.
Sen hoppade vi av och gick till Vondelpark.


Hängde lite där innan vi hoppade på båten igen.
Sen dog lämpligt nog min kamera. Tror jag har lite bilder dock på min andra kamera, eller så har dom andra kanske några jag kan visa även fast ni lär kunna nöja er med dessa.
Iaf så blev det restaurang på kvällen innan vi mötte upp några kompisar till Kajsa som bor i Amsterdam. Vi hängde med dom på kvällen och gick ut, och sen var det bara att åka hem till Köln på morgonen. Och det var den resan :)

ääh

2011-04-12//23:34:08 Personligt
jag vet att jag lovade er en mer innehållsrik uppdatering än detta men ich habe keine lust. nu ska jag o louise dra iväg o svänga våra lurviga på rose club.
mamsi jag fick mormors senaste brev idag :)

pff

2011-04-11//21:48:45 Personligt
asså här ska man va pretto o gå o träna men så hittar man varken schampo, balsam eller träningskläder. fml

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.