jaja

2011-02-28//22:17:43 Personligt
Hej igen bloggen, det var ett tag sen nu. Önskar att jag kunde skriva att det är för att jag varit upptagen med att leva, men tyvärr har det varit precis tvärt om.
Första tentan var nämligen idag så de senaste dagarna har spenderats inlåst i bunkern med näsan i mina glospapper (eller well facebook men det är tanken som räknas.) Nu är den dock över och det är hela fyra dagar till nästa tenta!!! Det tyckte vi var värt att fira på Royal Cupcakes, ett muffinscafé här i Köln. Jag tog tyvärr inte med kameran vilket jag borde, jag menar alla bloggar bör innehålla minst en bild på cupcakes (hatar det ordet, det heter muffins) så skämmes på mig. Men jag lånar från deras hemsida/random blogg.
Blev även en tur in på H&M och där fick jag lära mig att Clubkort inte är någonting man har i Tyskland, och tydligen inte i övriga världen heller. shoppade också en mkt fin stickad tröja på en secondhandaffär, hela 2.5 euro kostade den.
Okej jag har haft för mig lite annat än plugg (och facebook) som ni kanske är intresserade av. i fredags var jag o Emilia och lagade pizza o spelade spel med min tyska tandempartner och hennes två kompisar, mycket trevligt. Och igår laddade vi upp inför tentan med att äta på indisk restaurang. Mycket pengar har spenderats alltså, men jag fick ju nyligen lön så inga ledsna miner här. emilia o jag kör förresten stenhårt på att vara vegetarianer! Har inte ätit kött på två hela dagar nu, innan råkade vi tyvärr fuska (fuschen!)... och emilia åt chickennuggets från McDonalds igår. men annars går det bra :)
nu ska jag duscha. peace out

Tysk humor

2011-02-24//18:53:06 Tankar
Das kleine betyder den lilla hehe.

uppdatering

2011-02-24//18:46:43 Personligt
läget här är så att:
- Det droppar sjukt mycket i vårt element så jag kan inte sova.
- Inatt snöade det. Det var lite av en chock, men sen på morgonen övergick det till regn så nu är det bara grått här.
- Vi är inne på vår fjärde vecka och har insett att när fyra veckor gått har vi varit här en fjärdedel av tiden. Det har gett oss lite panik, för dessa veckor har gått sjukt snabbt.
- Nästa vecka är våra första två tentor, delar av min klass har redan brytit ihop, vi övriga kommer troligtvis göra det i helgen.
- Igår var jag och fikade för omväxlings skull inte i pluggsyfte eller med svenskar, utan med en livs levande tyska som studerar svenska.
- Jag och Emilia har bestämt oss för att bli vegitarianer. Stort av Emilia då hon delar den vanligen manliga åsikten att mat inte är mat såvida det inte ingår en stor köttbit.
- Imorgon får man lön och studiebidrag. Det ska eventuellt firas med en genomgång av Schildersgasse imorgon och eventuellt en utgång på indieklubben Rose Club ikväll (fast det kanske var elektro denna gång, sak samma. Eller så var det svenskt? får fråga.)
- Igår var det ju Lill-lördag eller Bergfest som det tydligen kallas på Tyska. Dock blev det ingen utgång för oss men iallafall enchiladas, lite vin och Anders & Måns.
- Jag har på mindre än en vecka kikat igenom hela första och halva säsongen av Solsidan som Martina fixade åt mig. Det är kul och jag behöver inte känna mig så efter längre.

Das war alles. Tchüss!

tillökning

2011-02-23//13:10:50 Personligt
i söndags hände något stort, det blev nämligen tillökning i familjen Emma Hagström! Välkommen Hercules!
(Hercules är den vita).
Hercules har en kompis som heter Pegasus. Han knarrar lite när man cyklar och har ingen fotbroms. Med andra ord är han inte riktigt som Lovisa hemma i Uppsala (hoppas du njuter av din semester Lovisa), men vi ska nog komma överens ändå.
(Lovisa när hon hälsade på mig på posten.)

lillis

2011-02-21//01:21:45 Fotografier

söndag

2011-02-20//14:44:17 Personligt
pluggsöndag som vanligt. utökat min musiklista till deportees och mandos akustiska och försöker banka in verb, prepositioner och artiklar. av någon anledning så slutar det med att jag kollar något på datorn och försöker hitta på något annat istället. typ pynta mitt och emilias fula opersonliga rum, käka choklad eller bråka lite med idrottonline (jag hatar IO av hela mitt hjärta.)

jag har problem

2011-02-19//12:20:09 Personligt
min touchscreen på min mobiltelefon har av oklar anledning slutat fungera. Två dagar tog det och nu helstrejkar den. Nio månader gammal och har inte hänt något speciellt med den. Dagens teknik är allt bra fantastisk.
Det bästa är att det borde täckas av garantin men jag befinner mig liksom i tyskland. Känns rätt ovärt att skicka min arma mobil fram och tillbaka till Sverige. Dessutom skulle det innebära ett antal mobillösa veckor.
suck, vet inte vad jag ska göra. Har provat våld, funkar inte.
upd: Visade sig att mer våld fick igång dummern. Oklart dock för hur länge.

Vardag

2011-02-18//11:14:07 Tankar
Det börjar bli lite svårt att hitta på intressanta inlägg att skriva. eftersom att jag inte längre upptäcker den här staden. I början var jag turist, nu är jag invånare. Börjar få ett liv här med vardagsrutiner. Och jag har inte ens varit här tre veckor.

husmorsdag

2011-02-17//23:24:12 Personligt
Idag har jag o Emilia varit husmoriga. Först så dammsög vi och moppade golvet på vårt lilla rum. Därefter så tvättade vi kläder, tack vare instruktioner vi hittat på flashback (dela upp färgad och vit tvätt, tvätta på 40 grader-klart.) så blev det bra. Jag har också hunnit sy på några tappade knappar på min kappa tack vare att jag fick låna nål och tråd av snälla Martina. Pyssligt värre.
Kvällen har avrundats med pasta & pesto, Belle & Sebastian och vatten & pulvercappuccino. Och så lite glosor.
Torkning av tvätt vid vårt lite smått pimpade handfat.

<3

En fin kopp jag typ hittade när vi var på universitetet för ett tag sen.

suck

2011-02-16//22:59:43 Personligt
orka att hur många som helst helt plötsligt hittat min blogg. borde vara glad för det känns ju som att det är meningen att en blogg ska ha läsare men om man har läsare måste man skriva något genomtänkt och något som folk faktiskt bryr sig om. Aja jag får väl vara tråkig ett tag så kommer ni inte tillbaka hehe.
Förresten ska jag åka till New York vid påsk. Flyger direkt härifrån o möter upp min kära familj där, och därefter flyger jag tillbaka till Köln och dom tillbaka till Uppsala. En resa i en resa liksom. Eller okej jag bor här nu men det känns lite konstigt att tänka så. Hur som helst så ska det bli sjukt kul.
(Lånad bild.)
Förresten, någon hade frågat vad jag har för kamera. Jag fotograferar med en fyra år gammal halvtrasig Sony a100. Har tre Sonyobjektiv, ett på 50/1,8, ett 75-300/3,5-5,6 o så kitobjektivet ibland samt så äger jag macrolinser och en extern blixt, men den har jag inte lärt mig använda på ett bra sätt. Har dock lovat mig själv att jag ska få köpa en ny kamera snart om jag inte gör av med alltför mycket pengar här i Köln :)

Tillägnad clara

2011-02-15//21:07:29 Personligt
Min kära fina rödhåriga vän Clara gick loss på kommentarsfältet nyligen och för att jag inte orkar svara på alla för sig får du (Clara alltså) ett helt inlägg här.

- Clark om Onsdag: Kan inte du ta reda på lite mer om kyrkan, typ vad heter den, när är den byggd? Jag skulle personligen gissa på höggotik (1200) men jag är ju ingen expert.
Egentligen kan du ju också använda google men såklart Clara kan jag det, jag gör ju allt för dig. Jovisst har du rätt, eller typ, den började byggas på 1200-talet men blev inte klar förens i slutet av 1800. Förståligt dock att det tog tid. Kallas till vardags för det så fantasirika som Kölnerdomen men heter tydligen egentligen Hohe Domkirche St. Peter und Maria. Är 157m hög (Uppsalas domkyrka är 118m) och mycket snügg.
- Clark om Snooze: Först tänkte jag; 7 kronor fan vad billigt. Sen tänkte jag: Jaha bara 0,2 liter, fan vad dyrt. Sen tänkte jag: Vad snackar jag om, 14 kronor för 0,4 liter är ju fan inte dyrt. Sen tänkte jag: När i hela fridens namn ska Emma komma hem?
Haha puss (jag kommer hem typ 1a juni)
- Clark om holländsk?: Jag har ett minne (och ett filmklipp) av att vi (speciellt du) faktiskt diskuterar de holländska kvinnornas snygghet. Jag har för mig att vi kom fram till att den inte var så prominent.
Kanske det men det verkar som vi hade fel.
- Clark om igår:Var är snön?
Hehe den finns inte, här är +10 grader och jag har hunnit använda min vårjacka flera gånger utan att frysa.
- Clara om fit: Jag skulle säga glosorna.
Det trodde jag också men har visat sig vara fel.
- Clara om Plugg: JAG LYSSNAR OCKSÅ ALLTID PÅ KINGS OF CONVENIENCE! ÄR DET JAG SOM HAR TIPSAT? HOPPASHOPPAS
Btw, han till vänster är för snygg för sitt eget bästa.
Jadå Clara visst är det du. Men jag är nog mer för han till höger. Om du träffar dom någongång när du blir känd kan vi ju ta varsin.
- Clara om ett försök att vara optimist: YES! Jag är med på två bilder! Betyder det att du gillar mig dubbelt så mycket? Klart det gör.
Alva är med på fem bilder så välj själv hehe. Men du kan få en till så det står 3-5.

ett försök att vara optimist

2011-02-14//23:27:18 Personligt
Idag är det alla hjärtans dag. Egentligen så vill jag skriva att allahjärtansdag är världens sämsta uppfinning, för jag tror ingen dag får så många människor att känna sig så ensamma. Här i Tyskland har dock folk fått uppfattningen om mig att jag är en ganska pessimistisk person, och jag vet inte till hur stor del det stämmer, men jag kanske är det så därför ska jag nu inte fortsätta spy galla över denna dag utan bara lägga ut lite bilder på saker jag tycker mycket om.
Annars då? Well inte så mycket mer spännande än plugg, mat och träning. Har haft mitt gymkort i fyra dagar och tränat tre av dessa, känner mig otroligt duktig. Idag var vi dock på ett riktigt drygt pass och nu skakar mina ben.

Plugg

2011-02-13//17:13:03 Musik
är det enda som står på agendan idag. Grammatikläxa ska göras och glosor måste läras in. Kul.
På senare tid när jag pluggar lyssnar jag alltid på Kings of Convenience, dom är fina och mysiga.
Nu vill blogg.se inte lägga ut mina låtklipp men ni får väl lyssna in dom själva helt enkelt :)

fit

2011-02-11//18:37:15 Personligt
införskaffat gymkort (med tillhörande dvduthyrning) så nu när vi vill bränna dötid ska vi bränna kalorier. annars kan vi ju plugga några av våra 1500 glosor som kommer på vårt glosprov, frågan är vad som är mest lockande.

blue

2011-02-10//10:09:54 Fotografier
Var tvungen att publicera lite vårbilder såhär när man har vårkänslor. Idag påminde dock vädret mig om att det fortfarande är början av februari, för vårjacka var ingen bra idé.

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.