Hm

2011-05-31//16:17:17 Personligt
Tjejen i receptionen kändes lite butter när jag idag frågade om jag kunde få stanna två nätter till istället för att flytta ut... idag. Grinigt.

Saker jag kommer sakna med Köln

2011-05-30//18:00:00 Tankar
Att alla H&Ms plagg som bloggarna köar för alltid finns kvar i butiken långt efter här
Indietisdagar
Magda o Ebba och att dom alltid hade så störda idéer för sig.
Att kunna säga att man bor i tyskland.
Att vara helt creepy och fråga personer man knappt pratat med om man kan bli kompisar och gå o fika
Mensan och deras salladsbuffé
Att Euron är låg och allt är lite billigare
Martina och att ha filmkvällar i hennes o Kostjas lägenhet
Brüsselerplatz och det udda i att alla Kölns ungdomar förar framför en kyrka
Att se Domen nästan överallt
Att aldrig sluta facineras över att klubbarna här inte har några stängningstider
Den hoppande hissen på Kolping
Emilia, och att Emilia är lite egen men på ett fint sätt
Att kunna köpa alkohol billigt och nästan överallt
Att gå på Schildergasse och veta att man inte kommer träffa någon alls man känner
Att knacka på Ebba och Magda på vägen till toan
Tyska och att få stava alla substantiv med stor bokstav
DM och billigt smink
Frukost på Café Orlando
Hata och skämta om "Ich kann nicht fliegen!!!"gubben i receptionen
Känna att man gör något nytt med sitt liv
Plugga i lekparken utanför Kolping
Att kunna säga precis vad man vill om allt eftersom ingen förstår
Att få känna sig bra på engelska
Att få upptäcka en ny stad
Kajsa och att prata igenom livet med henne
Att det nästan alltid är extrapris på Rittersport eller Milka
Zülpicher Strasse
Att störa sig på Euron och alla bronsmynt
Tysk loppis
U-Bahn
Att få bestämma helt själv vad man vill äta och när
Louise och att vi två alltid kunde hitta på en anledning till att fira
Snygga tyska killar (som råkar vara ganska många)
Schöner Tag-Tickets
Hur glad man blir när man känner att man fattar vad folk pratar om
Aha-upplevelsen när man börjar fatta hur stan är upplagd
Att Köln har världens finaste stadsbild
Alla bagerier överallt
Biotorsdagar
Rudolfplatz
Att vintern är lite kortare här
Radio One
Alla hänglås på Hohenzollerbrücke
Plugg på gräsmattorna utanför Universitetet.
Att vara världens töntigaste och gå på helt onödiga föreläsningar för att man inte har något bättre för sig
Känslan
Peter Klein, Malin, Erik o Philip
Förfäras över Pascha och skämta om vilka man tror brukar hänga där
Att man har råd att köpa något att dricka inne på klubbarna
Spela Mario Cart på kolping
Att få göra vad man vill
Att hitta fynd på gatan
Att det inte är konstigt om det bor en katt på bion
Riva ner snygga klubbaffischer

We’re only young and naive still

2011-05-29//20:38:29 Personligt
Såhär lagom till hemfärd har jag o mina kompanjoner helt kommit in de tyska vanorna. Både fredagen och lördagen har utnyttjas till efter soluppgång, i fredags eftersom vi dansade för fullt på Stadtgarten (klubben med discogrisen♥) och igår eftersom jag o Ebba socialiserade oss med våra spanska grannar som var på bästa humör efter Barca-vinsten. Det kommer bli komiskt att komma hem till Uppsala och nationsöppettider.

Masade oss dock ändå upp i helt okej tid idag för att äta brunch. Fantastiskt gott och värt, och himla mysigt väder. Imorgon utlovas dock 30 grader och ett par föräldrar framåt kvällningen, tyvärr blir det kallare dagarna dom är här. Så kan det gå.

Matt i kroppen o avslutningsmiddag

2011-05-27//17:26:01 Personligt
Tentan är gjord och jag tycker att jag borde skrivit godkänt. Känner mig helt slut, tror det är kombination av allt kaffe jag började dagen med samt tre timmars total koncentration och högt arbetande hjärna. Om en och en halv timme ska vi träffas för avslutningsmiddag och allt känns bara konstigt, varning för klyscha men jag fattar inte alls hur tiden kan gå så fort. Ett sorgligt avsked av fina Martina kommer det också bli inatt, usch.
För er som undrar var mitt förra inlägg tog vägen så var det bara ett utkast jag råkade publicera, det kommer om några dagar i förbättrad version (Louise du får posta om din kommentar då för jag gillade den, det var en bra idé.) Puss o hej bloggen

4

2011-05-26//19:28:01 Fotografier

bittedå?

2011-05-26//19:24:08 Tankar
Snälla gud jag vet att jag inte är ditt största fan men kan du inte se till så tentan imorrn är enkel?
amen?

Bilder på verkligen ingenting

2011-05-24//01:15:03 Personligt

Vaskning

2011-05-23//01:40:20 Personligt
Vaskade tillslut min flygbiljett och bestämde mig för att inte hänga med Ebba Emilia o Magda till Trieste utan blev kvar här istället med Martina, Kajsa o Louisen. Dom har säkert jättekul men jag ångrar mig verkligen inte, skönt att få vara hemma. Jag har hunnit med en cykelutflykt till Ehrenfeld med secondhandfynd, en utgång, regn och åska och denna kväll åt vi på restaurang. I fredags var det filmkväll med jordgubbar o annanas doppade i smält choklad, i torsdags var vi och såg Tolvskillingsoperan och dansade sen på Hiphopclub, i onsdags hann jag med två besök i Düsseldorf o imorgon är pannkakslunch inplanerat.

Sen kommer mamsi och papsi om en vecka och hämtar hem mig. Då är det hejdå Köln och hejdå Tyskland. Sistnämnda iaf för ett tag, ett år kanske. Tyskland är lite för bra för att inte få finnas i mitt liv i framtiden.

Underbara Clara

2011-05-23//01:23:15 Personligt
Clara ville att jag skulle skriva ett inlägg om henne o eftersom jag är ungefär den bästa vän man kan tänka sig så here we go. Har inget speciellt tema, men tänkte helt enkelt dela med mig av vad jag uppskattar med denna tös.

1. Clara har det rödaste håret jag vet. I min egna värld o ibland om hon nämns i min dagbok kallar jag henne för ariel men det är hon intet ont vetande om. Glad för det är hon nog.

2. Clara är, precis som jag medveten om hur man bäst sätter guldkant på vardagen. Det vill säga med pesto ♥.

3. Claras mamma helena är fantastisk. Punkt.

4. Clara har fantastisk humor. Saker Clara tycker är kul:
Okej lite tveksam där.

5. Clara kommer bli känd och kan ta med mig in backstage på coola spelningar o vipefterfester o sånt där.
(Här tänkte jag lägga ut en bild på när clara skriver autograf eller en fin jag har med en överlycklig alva o backstagepass (backstage med hoffmaestro, vi hade all anledning) men jag orkar inte hämta min hårddisk tyvärr som ligger på andra sidan rummet. Så ni får föreställa er själva hur det skulle se ut.)

6. Hon gör bra musik o varje gång jag är på hennes spelning får jag rysningar och känner mig som en stolt mamma. Även fast det egentligen är hon som är hönsmamman.


Kommer inte på något mer. Men well du är ju snäll också o så. O okej du är rolig på riktigt, även fast man undrar ibland. O snart så kommer jag hem o terroriserar dig, 12 dagar typ. :)

I-landsproblem

2011-05-20//17:17:03 Personligt
Jag har ångest. Och sen har jag dåligt samvete för att jag har ångest över detta eftersom det är det största I-landsproblemet ivärlden.
Men jag vet ju inte. Och jag ångrar mig hela tiden.
Vet inte om jag ska stanna i Köln i helgen eller om jag ska åka till Italien. :/
Fan ta beslutångest.

fuck nyårslöften

2011-05-18//21:35:37 Personligt
var typ inställd på att gå o lägga mig nu eftersom jag är stört trött men någon (hosthost ebba o magda hosthost) kläckte den suuuperbra idéen att åka till Düsseldorf och gå ut. och eftersom jag lovat mig att jag ska vara mer spontan antar jag att det bara är att hämta sminkväskan o göra sig iordning för att knata iväg till tågstationen.

o imorgon ska jag hålla tal om att svenskar älskar naturen

2011-05-16//18:31:10 Tankar

Ville inte vara den som blev kvar

2011-05-15//20:26:44 Tankar
Jag har verkligen mått dåligt över tanken på att behöva åka hem igen till Uppsala. Men det är dags att tänka om nu. För vare sig jag vill det eller inte så kommer jag åka hem om 18 dagar så det kanske är lika bra att börja acceptera. Pratade med fina Alva idag och hon fick mig till och med lite pepp. Jag ska hem till min fina stad där man träffar på folk man känner när man går på stan och går ut. Jag ska hänga på bryggan och i vårdsätraviken och njuta av svensk sommar. Alla förstår precis vad jag säger och jag kan säga precis allt jag vill säga. Jag ska dricka mjölk som inte smakar utspädd grädde och så ska jag äta lättsockrad yoghurt, inte fucking dietyoghurt med 0,1% fett och 20% socker.

Och när jag saknar fina Köln (som jag kommer göra) så får jag väl gå o klappa på Uppsala Domkyrka och trösta mig med att den är finare än här.

Melodifestivalen

2011-05-15//16:28:06 Personligt
Gårdagkvällen spenderades på en pub viftandes med svenska flaggor. Det är trevlans att få vara lite patriotisk ibland och dom andra tyckte nog att vi var rätt dryga som jublade högt varje gång Saade fick poäng, men vad bryr man sig om det. Bidraget som slutligen vann orkar jag inte kommentera även om man kan diskutera det svenska också... Det finaste var dock att klippen innan bidragen visade Köln innan Sverige. Ett litet tecken sådär, vi blev lite tårögda. Jag kommer sakna den här staden :/
Måste iofs påpeka att jag tycker att klippen i övrigt var rätt dåliga, framställde verkligen tyskland... grått. Passar dock idag för det regnar här. Trevligare hade vi dock i fredags då vår lilla grupp åkte mot Bonn o promenerade uppför berget Drachenfels. Hur fin utsikt som helst, kunde se hela Bonn och kunde till och med skymta Köln i horisonten. Kikade även in i det här fina slottet, Schloss Drachenburg.
Tycker dom borde visat det på TVn igår istället.

Jag har skapat en flickr

2011-05-14//14:46:30 Personligt
Nu har jag skapat mig en flickr. Tanken är väl att den ska fungera som en portfolio eftersom jag inte längre har min hemsida (som jag iofs aldrig ens orkade lansera på riktigt). Just nu ligger bara bilder som jag hade på datorn där men ska jobba på att lägga in mina äldre favoritbilder snarast. Ni kommer till sidan genom att klicka på bilden här över eller på länken under headern. Hoppas ni tycker det är lite kul iaf :)

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.