jobb

2012-04-26//23:28:00 Personligt
Har denna vecka (äntligen) börjat jobba igen! Börjat som förskolevikarie för kommunen och fick alltså premiärjobba igår på ett dagis tre minuter från mig (jag som varit väldigt nöjd över att jobba i gottsunda centrum sex minuter från mig på cykel och det här var alltså ännu närmre haha).
Fick ärligt talat totalpanik när det ringde på morgonen och de ville kalla in mig, ville bara dra täcket över huvudet och låtsas som ingenting. Men sen tog jag tag i mig själv och åkte dit, och det gick mycket bättre än jag trodde! Väldigt gulliga barn och väldigt trevlig personal. Absolut helt okej att få betalt för att stå och putta på en gunga, lite mer ångest dock när alla barn börjar gråta samtidigt för att de är så kissnödiga... Men jaja jag kommer stå ut.
Trevligt nog ringde även min chef på posten igår och tyckte att jag behövdes där igen, så idag var jag tillbaka och delade ut post! Tyvärr fick jag inte dela på "mitt" område som är världens bästa slinga med världens bästa elmoped, är lite rädd att jag förlorade dem när jag reste iväg </3 Men jaja, känns i alla fall himla fint att helt plötsligt stå med två jobb och känns också väldigt bra att veta att det kommer komma in pengar!
Nu ska jag sova! God natt alla.

Lindesberg

2012-04-25//16:30:00 Personligt
Jag och Emilia besökte ju som sagt Ebba i helgen. Det såg ut ungefär såhär:
Mycket fina illustrationer i know. Hade väl planer på att göra något ordentligt och fint och roligt men det blev mest kludd som vanligt. Det blir ju så som sagt när man inte kan rita. :) Nu ska jag ut och rida, ha en fin kväll alla!

Tisdag

2012-04-24//22:06:52 Fotografier
Efter introduktionsmöte till jobbet så blev det frukost/lunch i solen. För övrigt så är kombinationen jordgubbssylt och keso det godaste jag vet, skulle kunna äta en hel burk keso om jag får ha jordgubbssylt till.Vi hade tre fina blåsippor i vår trädgård!
Min gulliga granne Selma kikade förbi!Och sen blev dagen fulländad när det fanns massa vitsippor mittemot vårt hus! Mysig dag :)
Har även kopplat ihop min bärbara dator med en annan skärm så nu ska ni slippa se överskärpta och övermättade bilder har jag tänkt, woho.

Grattis Alva 21!

2012-04-22//20:37:16 Personligt
Woho min bästaste vän fyllde år i fredags och jag uppmärksammade visst inte det i min blogg vilket var lite taskigt. Så nu gör jag det. Grattis bästa Alva! Stackarn ligger tyvärr hemma med körtelfeber vilket inte är helt okej så jag hoppas du kryar på dig! <3

Jag har varit i Lindesberg över helgen! Mysigt och trevligt med Ebba o Emilia. Vi har kollat på världens bästa film, the Castle, en australiensisk komedi som är jättemysig och helt brilliant. Här kan ni se första 7 minuterna på youtube och inse hur fantastisk den är. Så ladda ner den!!!!!!!!! Eller jag menar såklart, gå och hyr den! Ni kommer inte ångra er.


HT12

2012-04-17//01:34:26 Dagens google
Såhär blev det. Kommer troligtvis komma in på val numero 2!

Råkade också ladda upp denna printscreen istället och den är ju så rolig så den fick vara kvar. De tre första förslagen är ju klockrena allihopa. Vet inte om jag fått den genom Clara (känns troligt) eller varför jag har den på datorn överhuvudtaget men någon annan kanske också tycker den är rolig och det vill man ju bjuda på såklart!

Stockholm’s cold, but I’ve been told I was born to endure this kind of weather

2012-04-15//23:34:14 Fotografier

Har inget speciellt att blogga om så satte ihop lite vårbilder. Antar att ni sett dem förut men jag hade dem på datorn så jaja. Borde bli några nya så fort det blir grönt ute, är hemskt sugen på att åla runt på marken med nya kameran och se vad det blir.
Preklin var kul och idag har jag hjälpt till på hästtävling, är så tävlingssugen så jag dör. Imorgon ska jag ut och rida på Iza! och leta dressyrtävlingar hehehe.

guiness

2012-04-14//23:15:50 Dagens google
Visste ni att det var VDn för Guinness ölbryggeri som också ligger bakom Guinness rekordbok?
Fascinerande tyckte jag på något sätt.

Preklin

2012-04-13//18:07:48 Personligt
Woho nu ska jag dra mig till Alva och middag + förfest inför preklin! Preklin är en stor läkarfest där alla prettoelever inser att de inte längre behöver akta sig för att mamma ska förstå att dom dricker alkohol och spårar ut totalt. Det är vad jag har hört iaf. Borde gå till bussen men insåg precis att jag kommer missa den och gav upp helt enkelt. Så kan det gå.
Temat är "Om jorden går under imorgon" (jag är dock tråk och kommer inte klä ut mig) och såhär fin är biljetten! Det en Uppsalastudent enligt biljetten borde göra innan den dör är alltså följande:
1. Legat med en läkarstudent
2. Gått på Preklin!
3. Fylla matlådor på en thaibuffé
4. Fått stammiskort på Pantern
5. Bada i Fyrisån
6. Helkväll på Spermlands (Värmlands som är känt för sin köttmarknad) utan att få ragg.
För nyfikna personer kan jag avslöja att jag inte gjort något på listan. Å andra sidan är jag bara en wannabestudent. Men ikväll fixar vi punkt 2 iaf. Woho!
Ha en god kväll gott folk!

London

2012-04-12//21:46:32 Personligt

Lite bilder från förra helgen när jag o familjen hälsade på fina syster Sara i London där det, till skillnad från här, var vår. Strosade mest runt i solen och spanade in de olika stadsdelarna, och sen gick vi lite i affärer såklart även om jag inte shoppade något speciellt. Mysigt! Och en annan bra grej är att Sara kommer hem över Valborg så då får jag se henne igen! Festligt kommer det bli.

Martina, Emilia och böcker

2012-04-11//19:19:43 Personligt
Emilia och vår goda sallad igår. Det var middag och filmmys i Martinas morbrors övernattningslägenhet, dvs en femma på östermalm. Martina som vanligtvis håller till i Köln har jag inte sett sen Maj förra året så det var såklart hur kul som helst att träffa henne. Och Emilia får jag ju såklart aldrig nog av heller. Kvällen slutade med att jag och Martina satt och stirrade, stumma av fascination och något äcklade, framför dokumentären "Supersvärmar" på P1, haha.

Ovanligt nog har jag inte känt något sug alls efter att shoppa kläder på senaste, och jag känner mig också helt ointresserad av alla modebloggar jag följer på Bloglovin. Jag vill bara att det ska bli varmt så jag får sätta på mig shorts och linne igen, så himla mycket enklare. Däremot sprang jag på hemvägen in på LundeQ istället och köpte två böcker, något som intresserar mig mycket mer än kläder för tillfället! Under resan plundrade jag igenom ett antal böcker och efter det så fick jag någon inre bild av hur jag vill fylla upp min bokhylla med massa bra och smarta mästerverk som jag sedan kan stå och titta på, haha. Vi får se hur länge den drömmen finns kvar men iaf blev det köp i form av Kafka on the Shore av Haruki Murakami och sen kunde jag inte låta bli att köpa Filip och Fredriks bok som var på rea. Om någon har läst något annat bra får ni gärna tipsa! :)


Stockholm

2012-04-10//13:35:52 Personligt
Vill inte vara inne på Facebook för alla är ute och reser och jag blir så fruktansvärt avundsjuk. Och i kombination med regnet som smattrar mot vårt takfönster blir det inte bättre alls. Idag blir det dock en liten endagsescape till Stockholm, Martina och Emilia. Så det kunde varit mycket värre.

Grattis Clara 21

2012-04-08//14:44:41 Personligt
Gårdagen firade vi min rödhåriga vän som nyligen blev utnämnd 12e hetaste Uppsalaprofilen under 30 av UNT city. Cool tjej. Blev inget vin för mig då jag prioriterade bil istället men icke desto mindre god mat, fina människor och massa skratt. Tack för det middagsvärden Kristin och alla andra såklart!

Lyssnar på First Aid Kit igen förresten och ååååååååh jag vill lägga ut 100 inlägg på raken om hur bra dom är!!! jag kan inte komma över den här förälskelsen alltså.

Blå

2012-04-08//14:39:02 Personligt
Hilltop Hoods - I love it. Vaknade till lite aussiehiphop när den är som bäst. Som idag får mig att tänka på pingis på köksbordet i Gatton, dans i sofforna till Calvin Harris/Rihanna och pallad vattenmelon. Och så 8 personers stora och gemensamma hat mot paprikor.

glad påsk

2012-04-05//22:32:33 Personligt
saknar värme, stränder, äventyr och att få prata engelska.
och så har jag stukat foten. woho.

FIRST AID KIT

2012-04-03//22:34:05 Musik

Så underbart magiskt fantastiskt bra. ja helt enkelt genialiskt.

Hej o välkommen till denna blogg. Jag heter Emma. Bloggen heter the Opposites men det kan valet kan jag icke motivera tyvärr.
Min blogg handlar om det jag har lust med. Jag står hellre bakom kameran än framför.